Development of Educational Digital Media of Food and Nutrition for Thai Elderly using Multimedia Applications (MAs)
Faculty of Public Health, Mahidol University
Development of Educational Digital Media of Food and Nutrition for Thai Elderly using Multimedia Applications (MAs)
Faculty of Public Health, Mahidol University
Research Title:
Development of Educational Digital Media of Food and Nutrition for Thai Elderly using Multimedia Applications (MAs)
Researcher (s):
Asst.Prof. Dr.Chatrapa Hudthagosol (Mahidol University)
Asst.Prof. Dr.Cholrit Luangjinda (Thai – Nichi Institute of Technology)
Asst.Prof. Dr.Chanisa Tantixalerm (Chulalongkorn University)
Ms.Nathakamon Padawech (Mahidol University)
According to the rapidly increasing of elderly population in Thailand, there are increased the need of products and services related to elderly, especially health services. Researcher team intent to develop communication channel such as smartphone application (App) by using multimedia applications (MAs) to deliver health and nutrition information which was attractive and easy to use. The prototype of this App comprised of 3 main parts including 1) interactive interface of knowledge about elderly changes 2) 60 healthy menus and its nutritive values, 30 tutorial clips, tips to cook healthier, and adaptable function 3) online community for share their menu and discuss on health, food and nutrition issues. This can be the directly and easier way to promote health and nutrition, decrease health expenditure and increase quality of life among Thai elderly.
Applied Research Project to Usage:
This App can be extended to academic and business sector about elderly related products and services.
• Academic sectors such as apply the concept of development for specific diseases or local diets, connect to elderly health experts for sharing healthy tips and related knowledge.
• Business sectors such as healthy food product providers could develop healthy menu(s) by using their products and put in this App, health service providers or elderly-related products and services could provide discount coupons to users.
Publishing:
• Poster presentation “Healthy Thai rice recipes and menus development for Thai elderly” in The 7th Asian Congress of Dietetics: The rise of nutrition and dietetics in Asia at The Hong Kong Polytechnic University, Hung Hom, Kowloon, Hong Kong, 6 – 8 July 2018
• Poster presentation “Development of Educational Digital Media of Food and Nutrition for Thai Elderly using Multimedia Applications (MAs)” in The TSRI congress 2019 at Siam Paragon, Bangkok, 8 August 2019
Award Grant related to the Project:
• TSRI outstanding research 2019
Key Contact Person:
Asst.Prof. Dr.Chatrapa Hudthagosol
Department of Nutrition, Faculty of Public Health,
Mahidol University
chatrapa.hud@mahidol.ac.th,
chatrapa@yahoo.com
+66 2 354 8539, +66 2 354 8543 – 9 ext. 1122
นโยบายความเป็นส่วนตัว เว็บไซต์ของมหาวิทยาลัยมหิดลใช้คุกกี้เพื่อจำแนกผู้ใช้งานแต่ละคน โดยทำหน้าที่หลักคือประมวลทางสถิติ ตลอดจนลักษณะเฉพาะของกลุ่มผู้ใช้บริการนั้นๆ ซึ่งข้อมูลดังกล่าวจะนำมาใช้ในการวิเคราะห์รูปแบบพฤติกรรมของผู้ใช้บริการ และมหาวิทยาลัยจะนำผลลัพธ์ดังกล่าวไปใช้ในการปรับปรุงเว็บไซต์ให้ตอบสนองความต้องการ และการใช้งานของผู้ใช้บริการให้ดียิ่งขึ้น อย่างไรก็ตามข้อมูลที่ได้และใช้ประมวลผลนั้นจะไม่มีการระบุชื่อ หรือบ่งบอกความเป็นตัวตนของผู้ใช้บริการแต่อย่างใด อีกทั้งไม่มีการเก็บข้อมูลส่วนบุคคล เช่น ชื่อ, นามสกุล, อีเมล เป็นต้น และใช้เป็นเพียงข้อมูลทางสถิติเท่านั้น ซึ่งจะช่วยให้มหาวิทยาลัยสามารถมอบประสบการณ์ที่ดีในการใช้งานเว็บไซต์สำหรับคุณ และช่วยให้สามารถปรับปรุงเว็บไซต์ให้มีประสิทธิภาพยิ่งขึ้นได้ในเวลาเดียวกัน ทั้งนี้คุณสามารถเลือกตัวเลือกในการใช้งานคุกกี้ได้
Allow All