Nanocrystals for Enhancement of Oral Bioavailability of Poorly Water – Soluble Drugs
Faculty of Pharmacy, Mahidol University
Nanocrystals for Enhancement of Oral Bioavailability of Poorly Water – Soluble Drugs
Faculty of Pharmacy, Mahidol University
Title :
Nanocrystals for Enhancement of Oral Bioavailability of Poorly Water – Soluble Drugs
Researchers :
Prof.Dr.Varaporn B. Junyaprasert
Dr.Boontida Morakul
Nanocrystals, a carrier-free colloidal delivery system in nano-sized range, is an interesting approach for poorly soluble drugs. Nanocrystals provide special features including enhancement of saturation solubility, dissolution velocity and adhesiveness to surface/cell membranes. Several strategies are applied for nanocrystals production including precipitation, milling, high pressure homogenization and combination methods such as Nano-Edge™, SmartCrystal and Precipitation-lyophilization-homogenization (PLH) technology. For oral administration, many publications reported useful advantages of nanocrystals to improve in vivo performances i.e. pharmacokinetics, pharmacodynamics, safety and targeted delivery which were discussed in this review. Additionally, transformation of nanocrystals to final formulations and future trends of nanocrystals were also described.
Award Grant related to the Project : Award of “Top 10 Most Cited Articles” published in Asian Journal of Pharmaceutical Sciences during 2013-2015 at the 5th Asian Symposium on Pharmaceutical Science and Technology (ASPST 2018) & The 5th Enlarged Editorial Board Conference of Asian Journal of Pharmaceutical Science (AJPS), 9 – 10 May 2018, Hangzhou, China.
Publishing : Junyaprasert VB*, Morakul B. Nanocrystals for Enhancement of Oral Bioavailability of Poorly Water – Soluble Drugs. Asian J Pharm Sci 2015, 10: 13 – 23.
Key Contact Person :
Prof.Dr.Varaporn Junyaprasert
Faculty of Pharmacy, Mahidol University
นโยบายความเป็นส่วนตัว เว็บไซต์ของมหาวิทยาลัยมหิดลใช้คุกกี้เพื่อจำแนกผู้ใช้งานแต่ละคน โดยทำหน้าที่หลักคือประมวลทางสถิติ ตลอดจนลักษณะเฉพาะของกลุ่มผู้ใช้บริการนั้นๆ ซึ่งข้อมูลดังกล่าวจะนำมาใช้ในการวิเคราะห์รูปแบบพฤติกรรมของผู้ใช้บริการ และมหาวิทยาลัยจะนำผลลัพธ์ดังกล่าวไปใช้ในการปรับปรุงเว็บไซต์ให้ตอบสนองความต้องการ และการใช้งานของผู้ใช้บริการให้ดียิ่งขึ้น อย่างไรก็ตามข้อมูลที่ได้และใช้ประมวลผลนั้นจะไม่มีการระบุชื่อ หรือบ่งบอกความเป็นตัวตนของผู้ใช้บริการแต่อย่างใด อีกทั้งไม่มีการเก็บข้อมูลส่วนบุคคล เช่น ชื่อ, นามสกุล, อีเมล เป็นต้น และใช้เป็นเพียงข้อมูลทางสถิติเท่านั้น ซึ่งจะช่วยให้มหาวิทยาลัยสามารถมอบประสบการณ์ที่ดีในการใช้งานเว็บไซต์สำหรับคุณ และช่วยให้สามารถปรับปรุงเว็บไซต์ให้มีประสิทธิภาพยิ่งขึ้นได้ในเวลาเดียวกัน ทั้งนี้คุณสามารถเลือกตัวเลือกในการใช้งานคุกกี้ได้
Allow All