The texture modified foods compensate for chewing difficulties or fatigue, improve swallowing safety and avoid asphyxiation. Modified texture ready to eat food for dysphagia management occurs throughout the world, but not in Thailand. Thus, this product will have a good opportunity in the Thai market. This product also improve the nutritional status and quality of life of the elderly with dysphagia because it contains high protein (21-25% energy from protein) and high energy (1.2-1.5 kcal/g). Being dense in protein and energy, it can be used as a supplementary food for cancer and stroke patients as well. The texture modified Riceberry rice jelly have to develop by sensory evaluation with the elderly with dysphagia. This will ensure that it’s texture is suitable for the elderly with dysphagia. The texture (viscosity) of a high protein and high energy Riceberry rice jelly can be classified as a puree diet of The National Dysphagia Diet Task Force (US standard) and Universal Design Food (Japan standard). It is homogenous, cohesive, smooth, pudding like, and no chewing required. One serving size (200 g) of Riceberry rice jelly contain 13 g protein, 8 g fat, 29 g carbohydrate and energy of 240 kcal.
นโยบายความเป็นส่วนตัว เว็บไซต์ของมหาวิทยาลัยมหิดลใช้คุกกี้เพื่อจำแนกผู้ใช้งานแต่ละคน โดยทำหน้าที่หลักคือประมวลทางสถิติ ตลอดจนลักษณะเฉพาะของกลุ่มผู้ใช้บริการนั้นๆ ซึ่งข้อมูลดังกล่าวจะนำมาใช้ในการวิเคราะห์รูปแบบพฤติกรรมของผู้ใช้บริการ และมหาวิทยาลัยจะนำผลลัพธ์ดังกล่าวไปใช้ในการปรับปรุงเว็บไซต์ให้ตอบสนองความต้องการ และการใช้งานของผู้ใช้บริการให้ดียิ่งขึ้น อย่างไรก็ตามข้อมูลที่ได้และใช้ประมวลผลนั้นจะไม่มีการระบุชื่อ หรือบ่งบอกความเป็นตัวตนของผู้ใช้บริการแต่อย่างใด อีกทั้งไม่มีการเก็บข้อมูลส่วนบุคคล เช่น ชื่อ, นามสกุล, อีเมล เป็นต้น และใช้เป็นเพียงข้อมูลทางสถิติเท่านั้น ซึ่งจะช่วยให้มหาวิทยาลัยสามารถมอบประสบการณ์ที่ดีในการใช้งานเว็บไซต์สำหรับคุณ และช่วยให้สามารถปรับปรุงเว็บไซต์ให้มีประสิทธิภาพยิ่งขึ้นได้ในเวลาเดียวกัน ทั้งนี้คุณสามารถเลือกตัวเลือกในการใช้งานคุกกี้ได้
Allow All