Development of Tofu from by-product of Sacha inchi oil Extraction
October 11, 2017
The Study on Emergency Medical Service for the Elderly
October 11, 2017
Thai Cuisine Puree Diets for Elderly with Dysphagia
Researchers :
Paweerisa Choichuedee, Uthaiwan Suttisansanee, Chatrapa Hudthagosol, Promluck Somboonpanyakul
Faculty of Public Health, Mahidol University

The Thai cuisine puree diets are Riceberry rice with Tom-Kha-Gai and sweet sticky rice with mango. These modified texture puree diets are classified to level 1 Dysphagia pureed of the National Dysphagia diet (NDD). The puree diets are homogenous, cohesive, smooth texture. Moreover, these puree diets are able to hold their shape on a spoon. The texture of puree diets are safe swallowing for the elderly with dysphagia. The Riceberry and Tom-Kha Gai puree diets contain riceberry rice and sugar as a source of carbohydrate, breast chicken as a source of protein and coconut cream substitute as a source of fat. The sweet sticky rice and mango puree diets contain sticky rice, mango pulp and sugar as a source of carbohydrate, egg white powder as a source of protein and coconut cream substitute as a source of fat. One serving size (250 g) of each recipe provide 250 kcal and contain 9-10 g protein, 5-7 g fat and 34-36 g carbohydrate.

Award :
An Excellent Poster Presentation Award presented at The 11th Center for Research and Development of Tropical and Sub-tropical Crops, 3rd-4th August 2017, The Windsor Suites Hotel, Bangkok.

เว็บไซต์นี้ใช้คุกกี้เพื่อทำให้คุณมีประสบการณ์ที่ดีในการใช้งานเว็บไซต์ โปรดคลิก "ยอมรับ" หรือสามารถจัดการความเป็นส่วนตัวเองได้เองโดยคลิกที่ ตั้งค่า

Privacy Preferences

นโยบายความเป็นส่วนตัว เว็บไซต์ของมหาวิทยาลัยมหิดลใช้คุกกี้เพื่อจำแนกผู้ใช้งานแต่ละคน โดยทำหน้าที่หลักคือประมวลทางสถิติ ตลอดจนลักษณะเฉพาะของกลุ่มผู้ใช้บริการนั้นๆ ซึ่งข้อมูลดังกล่าวจะนำมาใช้ในการวิเคราะห์รูปแบบพฤติกรรมของผู้ใช้บริการ และมหาวิทยาลัยจะนำผลลัพธ์ดังกล่าวไปใช้ในการปรับปรุงเว็บไซต์ให้ตอบสนองความต้องการ และการใช้งานของผู้ใช้บริการให้ดียิ่งขึ้น อย่างไรก็ตามข้อมูลที่ได้และใช้ประมวลผลนั้นจะไม่มีการระบุชื่อ หรือบ่งบอกความเป็นตัวตนของผู้ใช้บริการแต่อย่างใด อีกทั้งไม่มีการเก็บข้อมูลส่วนบุคคล เช่น ชื่อ, นามสกุล, อีเมล เป็นต้น และใช้เป็นเพียงข้อมูลทางสถิติเท่านั้น ซึ่งจะช่วยให้มหาวิทยาลัยสามารถมอบประสบการณ์ที่ดีในการใช้งานเว็บไซต์สำหรับคุณ และช่วยให้สามารถปรับปรุงเว็บไซต์ให้มีประสิทธิภาพยิ่งขึ้นได้ในเวลาเดียวกัน ทั้งนี้คุณสามารถเลือกตัวเลือกในการใช้งานคุกกี้ได้

Allow All
Manage Consent Preferences
  • Always Active

Save